Vicepresident Brunswijk geeft overzicht hulp bij wateroverlast

27 June 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 27 juni 2022- Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat de regering de kwestie rond wateroverlast in het binnenland blijft monitoren en onder controle probeert te krijgen. De regeringsfunctionaris is samen met president Chandrikapersad Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op maandag 27 juni 2022 breedvoerig ingegaan op deze situatie.

Hij gaf een overzicht van de hulp die tot nu toe geboden is aan voornamelijk zij die getroffen waren en hulp behoefden. Vooral in het Brokopondo-gebied zijn er vanaf juni tot heden 4588 voedselpakketten verdeeld, 187 dekzeilen en ruim 30 durotanks.

Het gaat om mensen die getroffen zijn, hulpbehoevend waren en aan wie hulp is geboden, verduidelijkt de vicepresident. Dus wanneer ik hoor dat er niks wordt gegeven, maar de lijst zie, is er in ieder geval al heel gedaan, ging de vicepresident verder.

Daarnaast zijn er 6000 trays gebotteld water naar het gebied gebracht. De vicepresident benadrukt dat de zaak wordt gemonitord. « We zijn standby», zegt de regeringsfunctionaris.

Vp Brunswijk zegt dat het Brokopondo-gebied wel zwaar is getroffen, maar dat het Paramaccaans gebied tot vandaag nog onder water staat.

De regering heeft aandacht voor elk gebied, probeert overal waar er wateroverlast is te monitoren en de situatie onder controle te krijgen.