Vijf vragen over GP Portugal: ‘Bandenvreter Portimão is grote uitdaging’

29 April 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 29 april 2021 – Het Formule 1-seizoen wordt dit weekend vervolgd met de Grand Prix van Portugal in Portimão. Coureur Tom Coronel racete vorig jaar als een van de eerste coureurs op het vernieuwde circuit en beantwoordt vijf vragen over de derde Grand Prix van het seizoen.

Vorig jaar kwam je in actie bij de 24 uur van Portimão, een van de eerste grote races sinds de uitbraak van de coronapandemie. In hoeverre is dit volledig gerenoveerde circuit uitdagend om op te rijden?

“Het is een mega-uitdagend circuit om op te rijden. Verschillende bochten zijn bij het insturen volledig blind. Eerst rijd je omhoog en kort daarna val je als het ware de bocht in. Dat maakt het voor coureurs heel moeilijk om het juiste instuurmoment te bepalen.”

Hoe onderscheidt Portimão zich van andere circuits?

“Met de hoogteverschillen. Het gaat omhoog en dan weer omlaag. Dat maakt het uitdagend, maar daardoor is het ook een apart en raar baantje. Het is voor een coureur heel makkelijk om zich te vergalopperen. En het is natuurlijk een gigantische bandenvreter.”

-nu.nl-