Vliegtuig Gum Air maakt noodlanding

29 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 29 juli 2021 – Een vliegtuig van de vliegmaatschappij Gum Air maakte hedenmorgen, woensdag 28 juli, een noodlanding op een complex van Suralco te Paranam. Het betreft in deze een toestel van het type Cesna.
De politie van het bureau Paranam kreeg omstreeks 09.20 uur de melding van de Hoofd Security van Suralco dat er vermoedelijk een dropping van drugs had plaatsgevonden op het complex.
De wetsdienaren van Paranam begaven zich met assistentie van de politie van het bureau Zanderij naar de plek in kwestie. Uit het politie onderzoek is geconstateerd dat een groep van de Medische Zending vanuit Paramaribo voor werkzaamheden vlogen naar het gebied rond Stoelmanseiland en Godo Olo. Op een bepaald moment viel de vliegtuigmotor uit, waardoor de piloot het besluit nam een noodlanding te maken op het voornoemd complex.
De vijf medewerkers van de medische Zending en de vrouwelijke piloot hebben lichamelijke letsels opgelopen. Zij werden met een ander toestel van Gum Air overgevlogen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Het toestel is zwaar beschadigd. De politie van Paranam is belast met het onderzoek in deze zaak.

-KPS / FOTO: DWT Online-