VN doet oproep voor 30 km/u rijden in bewoonde gebieden

21 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

VRIJDAG 21 MEI 2021- Het verkeer moet veilig gemaakt worden voor onze kinderen. Woorden van Sabrina Hasselbaink, lid van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV). De oproep wordt gedaan in het kader van de 6th United Nations Global Road Safety Week die op 17 mei is begonnen en duurt tot en met 23 mei. Het thema dit jaar is: Streets for life #Love30. Vanuit de Verenigde Naties wordt gevraagd dat de snelheidslimieten, wereldwijd worden verlaagd naar 30 km/u in bewoonde gebieden.

Het was volgens Hasselbaink de bedoeling om ook de districten te bezoeken tijdens de verkeersveiligheids-week, maar door de Covid-19-situatie in het land is dat niet mogelijk. Ook is het nu moeilijk om bewustwording te creëren binnen de samenleving over het rijgedrag. De acties werden namelijk voor scholen en in de buurt van ziekenhuizen en bewoonde gebieden gehouden.

Volgens Hasselbaink moet de mentaliteit van Surinamers in het verkeer, drastisch veranderen. “Wij moeten meer aan elkaar denken wanneer wij deelnemen aan het verkeer. Het is nergens voor nodig om je te haasten in het verkeer”, zegt Hasselbaink.

De verkeersveiligheids-maand is in augustus en september, waarbij er dringende aandacht wordt gevraagd voor de verkeerssituatie in ons land. Het is niet alleen de taak van de overheid om verkeersdeelnemers bewust te maken van de regels; elke weggebruiker heeft zelf ook een verantwoordelijkheid.
De slagzin van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers spreekt voor zich: “together we can save lives”.

-STVS NIEUWSDIENST –