Vocational College Suriname meer dan een school alleen

1 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 01 april 2022- Vocational College Suriname is een nieuw opgezette middelbare opleiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, directoraat Beroepsonderwijs. Zij biedt beroepsonderwijs aan leerlingen aan die voornamelijk zijn afgestudeerd aan het LBO- B-en C-richting en die geen vervolgstudie konden doen op middelbaar niveau in een eigen richting. Het College is 15 november 2021 gestart, momenteel zijn er 26 studenten en 25 vakdocenten.

Rachelle Giddings, van de afdeling Public Relations van het college geeft aan, dat dit een hele hulp is voor deze studenten om eindelijk een vervolgstudie te mogen doen. Zij zegt verder, dat het college ook open staat voor afgestudeerden van het MULO A, B en C. “Het is een modulaire vier jaren studie volgens internationale standaarden, wat inhoudt dat zo’n student na afronding van zijn of haar studie makkelijk in het buitenland verder kan studeren. In november zijn wij gestart met vier studierichtingen, onder andere Facilitaire Dienstverlening, Horeca, Zorg & Welzijn, Mode Creatie en Commercie.

Het Vocational College Suriname heeft leerbedrijven opgezet voor de studenten. De bedoeling is dat de studenten tijdens hun studiejaren  competenties aanleren hoe een bedrijf in werkelijkheid eruit ziet. De contactnummers van de desbetreffende leerbedrijven zijn, 8658584 en 8532243. Dus elke richting heeft zo zijn eigen leerbedrijf. De student krijgt niet alleen het theoretische mee, maar ervaart ook hoe het in de praktijk zal zijn. Van 4 tot 8 april is onze nieuwe inschrijvingsperiode, de toelatingseisen van het college zijn dat een student een MULO A, B, C-diploma dient te hebben of een LBO B- en C-diploma. In oktober krijgen studenten boven de 26 jaar weer de gelegenheid om zich in te schrijven.