Voedsel-onzekerheid verergerd door pandemie

16 October 2021

Comments: 0

Zaterdag 16 oktober 2021- De pandemie heeft de wereld kwetsbaarder gemaakt voor voedselonzekerheid. Dit is de boodschap van de directeur- generaal van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, FAO. Qu Dongyu voegde eraan toe dat de effecten van de pandemie het doel om tegen 2030 een einde te maken aan de honger in de wereld, niet haalbaar maakt.

Volgens het laatste rapport behoren Jemen, Afghanistan en Haïti tot de zwaarst getroffen plaatsen. Een functionaris van de VN voegde eraan toe dat volgens het laatste rapport meer dan 800 miljoen mensen lijden aan honger en voedselonzekerheid.

“…. er was 1 op de 9 op deze planeet die leed aan ondervoeding of voedselonzekerheid. Maar door de pandemie wordt het een beetje erger, verergerd door de pandemie. Maar het nieuwste rapport van de FAO samen met andere collega’s, partners, laten nu zien dat we vorig jaar 811 miljoen mensen hadden die leden aan honger en voedselonzekerheid”, zei Qu Dongyu.

Morgen, 16 oktober vieren de Verenigde Naties Wereldvoedseldag. De organisatoren roepen op tot hervorming van agrovoedingssystemen over de hele wereld om iedereen te kunnen voeden. Volgens de Verenigde Naties ligt voor drie miljard mensen, bijna de helft van de wereldbevolking, een gezond voedingspatroon buiten hun financiële bereik.