Volksgezondheid adviseert mond- en neuskap te dragen

5 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dit houdt in dat nog steeds dringend wordt geadviseerd om een mond- en neuskap op te zetten binnen een grote menigte en in slecht geventileerde ruimten. Het toepassen van goede handhygiëne wordt ook sterk aanbevolen. De afgelopen periode is gebleken dat er een lichte toename is van ziekenhuisopnames onder personen die besmet zijn geraakt met het coronavirus, meldde het ministerie van Volksgezondheid vrijdag rond middernacht in een persbericht.

Er is in oktober een gemiddelde ziekenhuisopname van tien personen per week geweest. Op basis van de recente ontwikkelingen rond het coronavirus in het land, heeft het Outbreak Managementteam (OMT) de aanbeveling gedaan om zoveel mogelijk preventief te handelen ter voorkoming van een Covid-19-besmetting. In dezelfde maand zijn drie burgers overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Het ministerie schrijft de situatie constant aan het monitoren te zijn. Zo wordt er gelet op de ontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal, en trends rond de besmettingen. In de komende periode zal eraan worden gewerkt een partij nieuwe Covid-19-vaccins ter beschikking te hebben.