Voorlees- en verteldag moet meer kinderen stimuleren om te lezen

4 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 04 maart 2022- De voorlees- en verteldag wordt dit jaar voor de 22ste keer georganiseerd in Suriname. Volgens directeur Gracia Valies-Ormskirk van de afdeling Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, moet het vak lezen meer ruimte krijgen. Het is ook van belang dat wij weten wat onze kinderen motiveert om te willen lezen.

Het ministerie van Onderwijs zal zich blijven inzetten om lezen onder de jongeren te stimuleren. Elk jaar wordt er daarom op diverse scholen in het land, door verschillende prominente figuren, voorgelezen. De directeur vindt het fantastisch dat organisaties zich sterk maken om de leescultuur in Suriname te bevorderen. Valies-Ormskirk geeft verder aan dat het ministerie eraan zal werken om op de verschillende scholen een goed ingerichte bibliotheek te hebben.

Kinderen moeten van lezen leren houden. Door te lezen verrijk je niet alleen je kennis; er kunnen ook andere talenten ontwikkeld worden die bijdragen aan het verdere leven van een kind. Vorig jaar hebben veel meer mannen deelgenomen aan de voorlees- en verteldag, omdat zij vooral de jongens willen stimuleren om te lezen. De Nationale voorlees- en verteldag wordt jaarlijks op 4 maart georganiseerd.