Voorlichting KPS weerspreekt eerder bericht: bezoek president kost SRD 134.000

11 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 11 maart 2022- De afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname (KPS), weerspreekt dat het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan het ministerie van Justitie en Politie, SRD 1.5 miljoen zal kosten. Deze informatie heeft Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB) gisteren gedeeld.

Atompai verklaart dat de middelen zouden worden vrijgemaakt voor onder andere ‘het schilderen van de schuttingen en het maaien van het gras’ bij de Politie Academie. Dit bedrag zou op verzoek van JusPol-minister Kenneth Amoksi, worden vrijgemaakt. De bondsvoorzitter zei niet te kunnen begrijpen dat er zoveel wordt vrijgemaakt voor een bezoek van het staatshoofd, terwijl rekruten nog rondlopen zonder uniform.

De politievoorlichtingsdienst verklaart echter, in tegenstelling tot de uitspraak van Atompai, dat SRD 134.000 wordt uitgetrokken voor het bezoek van de president. Dit bezoek vindt eind maart plaats en heeft het karakter van een werkbezoek aan het KPS. De voorlichtingsafdeling van de president, zegt dat vanwege veiligheidsoverwegingen de exacte datum niet kan worden vrijgegeven.