Voormalige Premier League-club Bolton Wanderers bijna failliet

27 August 2019

Comments: 0

Dinsdag 27 augustus 2019 – De voormalige Premier League-club Bolton Wanderers stevent op een faillissement af. De club verkeert al maanden in moeilijkheden en heeft tot dinsdag 18.00 uur (Nederlandse tijd) om de situatie te redden.
Vrijdag leek er tussen de betrokken partijen een akkoord over een verkoop te zijn bereikt. Zaterdagochtend ging de deal echter niet door, omdat de advocaat van oud-eigenaar Ken Anderson er niet in meeging, meldt de club maandag.
Bolton heeft nu dus nog een dag om de deal alsnog rond te maken óf met goede redenen te komen voor uitstel. De club doet een dringende oproep aan alle betrokkenen om goede wil te tonen en mee te denken.
De Engelse voetbalclub bestaat sinds 1874 en kwam in het seizoen 2011/2012 voor het laatst in de Premier League uit. Inmiddels speelt de viervoudig FA Cup-winnaar in de League One, het derde Engelse niveau.
Vorige week werd het competitieduel met Doncaster Rovers al uitgesteld wegens een gebrek aan spelers. Manager Phil Parkinson, die inmiddels vertrokken is, had op dat moment slechts drie selectiespelers tot zijn beschikking en moest verder een beroep doen op jeugdspelers.
In het nog prille seizoen pakte Bolton één punt in de eerste vier speelrondes. De laatste twee wedstrijden gingen met een gedevalueerde ploeg met 5-0 verloren.
-nu.nl-