Vp Brunswijk: Situatie getroffen gebieden binnenland ernstig

14 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 14 maart 2022- Vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft vrijdag 11 maart 2022 enkele gebieden in het binnenland aangedaan/ bezocht, die de afgelopen periode zijn getroffen door de enorme wateroverlast. Hij bezocht de gebieden Paamaka, Matawai en de Tapanahony.

De situatie in het binnenland is  heel erg. Doordat de gebieden onderwater zijn gelopen, zijn de bewoners verstoken van elektriciteit. Er kan hierdoor weinig of niet worden gecommuniceerd met de stad.

De bewoners zijn door de wateroverlast bijna of alles kwijt geraakt. Zij leefden van hun eigen oogst. Doordat de kostgronden onderwater zijn komen te liggen, kan er niet worden geoogst. De bewoners hebben honger. De getroffen bewoners hebben dringend voeding, water en kleding nodig.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft als eerste aanzet gezorgd voor levensmiddelen voor de getroffen gebieden waaronder rijst. Dit heeft de bewindsman uit eigen middelen gedaan.

Vanuit het NCCR is reeds een aanvang gemaakt met de noodvoorzieningen in enkele gebieden. Vanwege de grote behoefte en de situatie zijn de noodpakketten niet voldoende. Naast het NCCR heeft het Amazon Conservation Team Suriname(ACT) zich ook ingezet om de getroffen gebieden hulp aan te bieden.

De VP is op zondag 13 maart teruggekeerd in Paramaribo. Hij roept de regering, de samenleving en organisaties op om de mensen die getroffen zijn hulp te bieden.