VP niet achter ontslag Sergio Gentle en Raoul Hellings

11 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

“Ik weet niet welke vogel, Sergio Gentle, heeft ingefluisterd dat Vice-president Ronnie Brunswijk de ontslag resolutie heeft getekend. Ik kan u aangeven dat die vogel het glad mis heeft.” Dit zegt Humphrey Dundas, woordvoerder van de vice-president. Op woensdag 9 november tijdens de 2de stakingsdag van de Surinaamse Politiebond (SPB) gaf Gentle, die samen met Raoul Hellings is ontslagen als Hoofdinspecteur, aan dat Brunswijk er achter zou zitten.

Dundas benadrukt dat de uitspraak van Gentle hem bevreemd omdat partijen onlangs nog een telefonisch gesprek hebben gevoerd waarin er geen woord is gerept over deze kwestie. De woordvoerder geeft aan dat hij begrip kan opbrengen voor de situatie van de voormalige politiefunctionarissen, maar vindt dat zaken wel helder naar buiten gebracht moeten worden.

VHP- parlementslid Mahinder Jogi is van mening dat het ontslag van de gewezen politie-officieren wel gestoeld is op een bepaalde mate van rechtvaardigheid. “Politie-officieren moeten weten hoe zij zich profileren binnen de maatschappij”, zegt Jogi. Hij vindt het sneu dat de politiebond haar leden op de been brengt en kiest voor een actiemodel om deze zaak aan te vechten. Dit, terwijl groepen makkelijk hun weg konden vinden naar de groene tafel.

Gisteravond zou de SPB een gesprek hebben met president Chandrikapersad Santokhi over de ontslag resolutie van Sergio Gentle en Raoul Hellings.

Verdere updates volgen later op de dag….