Vrees voor slachtoffers na zware aardbeving Haiti

14 August 2021

Comments: 0

Zaterdag 14 augustus 2021- Haïti is zaterdag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 7,2, zo meldt het Amerikaans seismologisch instituut USGS. Kort daarna is een tsunamiwaarschuwing afgegeven. De schok werd volgens lokale media ook gevoeld in de Dominicaanse Republiek, dat het eiland Hispaniola deelt met Haïti. Ook in Cuba en Jamaica werd de beving gevoeld.

Het USGS meldt dat de beving plaatsvond op 8 kilometer van de plaats Petit Trou de Nippes, op een diepte van 13 kilometer. Het Amerikaanse tsunamicentrum op Hawaï heeft een waarschuwing gegeven voor golven van 1 tot 3 meter hoogte.

Volgens ooggetuigen zijn veel huizen ingestort. Ook zouden er mensen bedolven zijn geraakt onder het puin. In de plaatsen Les Cayes en Jeremie zouden veel gebouwen beschadigd zijn.

Haiti werd in 2010 getroffen door een zware aardbeving met een magnitude van 7.0. het geschatte dodental liep uiteen van 50.000 tot ruim 300.000. Anderhalf miljoen Haïtianen, een zesde van de bevolking, raakte dakloos. Het USGS geeft zaterdag aan dat de kans op grote aantallen slachtoffers ook nu weer aanzienlijk is.

-Nu.nl-