Vrouw vermoedelijk door misdrijf om het leven gebracht

7 June 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 07 juni 2022- De 53-jarige vreemdeling Maria Alves Da Silva is in de vroege ochtend van zondag 5 juni op haar woonadres aan de Ringweg Noord vermoedelijk door misdrijf om het leven gebracht.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de politie van het bureau Geyersvlijt speelden die ochtend in op een melding dat op voormelde locatie een vrouw voor de deur van haar appartement lag en geen teken van leven meer vertoonde. Bij aankomst van de politie op de locatie, bleek het om een appartementen complex, bestaande uit 15 kamers te gaan. Maria die geen teken van leven meer vertoonde, werd half naakt waarbij haar voorhoofd onder bloed lag voor de deur van haar kamer aangetroffen. In de directe omgeving van het slachtoffer is er een gereedschap van hard metaal gevonden en in beslag genomen. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat kort voor het gebeuren de vermoedelijke 39-jarige verdachte Niran Jan J. samen met een andere buurtbewoner van een feestje kwamen, waarbij de twee zich naar hun kamers hadden begeven.
Na enkele minuten begaf de buurtbewoner zich door een gestommel die hij had gehoord in één der vertrekken weer naar buiten. Bij die gelegenheid zag hij Maria die niet aanspreekbaar was voor de deur van haar kamer liggen. Verder zag hij dat Niran Jan zonder kleren de straat opging om zich vervolgens uit de voeten te maken.

Bij een zoekactie van de politie werd de vermoedelijke verdachte Niran Jan in de directe omgeving aangetroffen en in de boeien geslagen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waarna hij ter voorgeleiding is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek in deze zaak. Bij de voorgeleiding heeft hij ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit.

Na overleg met het Openbaar Ministerie (O.M.) is Niran Jan in verzekering gesteld en is in opdracht van het O.M. het ontzielde lichaam van Maria ter obductie in beslag genomen.