VS-ambassadeur onderscheiden met Grootlint in de Ere-Orde van de Palm

31 October 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, Karen Lynn Williams vertrekt na een dienstverband van vier jaar uit Suriname. Zij is gedecoreerd tot Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm door president Chandrikapersad Santokhi op het presidentieel paleis.

Het staatshoofd benadrukte vooral de bijdrage van ambassadeur Williams in het versterken van de relatie tussen Suriname en de VS. De regering van Suriname is verheugd met de toewijding van de diplomaat aan het versterken van de vriendschappelijke en coöperatieve banden tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika.

De president accentueerde de bijdrage van de ambassadeur om nieuwe mogelijkheden voor export en investeringen te creëren. Dit heeft geresulteerd in aanzienlijke Amerikaanse investeringen, in het Caribisch gebied en in Suriname. Ambassadeur Williams toonde zich zeer ingenomen met de decoratie en blikt tevreden terug op haar ambtstermijn in Suriname. Zij benadrukte dat Amerika de Surinaamse regering zal blijven ondersteunen in haar pogingen de economie te herstellen.