VS doneren nog eens 2.5 miljoen dollar aan covid-hulp aan Caricom landen

October 27, 2021

Comments: 0

Woensdag 27 oktober 2021- Voortbouwend op het sterke partnerschap met de Caribische Gemeenschap (CARICOM), kondigden de Verenigde Staten – via het United States Agency for International Development (USAID) – $ 2,5 miljoen aan dringende COVID-19-hulp aan voor landen in de Oost-Caraibische regio, de Bahama’s, Guyana, Suriname en Trinidad & Tobago.

Deze hulp zal verdere ondersteuning bieden voor de operationele kosten van COVID-19-vaccinatiecampagnes, outreach-activiteiten om vaccinatie-aarzeling te verminderen en de aanschaf van apparatuur ter ondersteuning van de ontwikkeling van COVID-19-vaccininformatiesystemen, laboratoriumdetectie en vaccinopslag.

CARICOM-secretaris-generaal Dr. Carla Barnett sprak haar waardering uit voor deze hulp, in het bijzonder namens de CARICOM-lidstaten die er rechtstreeks van profiteren.
Ze merkte op dat “geen enkele lidstaat is gespaard gebleven van dit dodelijke virus en de verwoestende impact ervan op de gezondheid en het welzijn van hun burgers en hun respectieve economieën.”

Deze aanvullende hulp van de historische American Rescue Plan Act van 2021 bouwt voort op de eerdere COVID-19-ondersteuning die aan Caraïbische landen werd verleend. USAID heeft sinds het begin van de pandemie bijna $ 63 miljoen aan COVID-19-hulp aan het Caraïbisch gebied verstrekt, waaronder bijna $ 7,45 miljoen specifiek aan de oostelijke en zuidelijke Caraïben, om de gezondheids-, humanitaire en economische gevolgen van COVID-19 aan te pakken.