Vuil rechteroever Commewijne rivier nu ook naar vuilstortplaats Ornamibo

5 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 5 oktober 2019 – Met tussenkomst van Bureau Volkscontacten van het kabinet van de President, afdeling Vuil Ophaal en Verwerking van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) en het districtscommissariaat Commewijne, zal het huisvuil van de verschillende plantages gelegen langs de Commewijnerivier niet meer zomaar gedumpt worden. Men is voor wat betreft het vuil aldaar, een nieuwe fase ingegaan om dit via boten en landverkeer op Ornamibo te krijgen voor verder verwerking.
Claudia Maatsen, hoofd Vuilophaal en Verwerking van OWT&C geeft aan dat het een heel belangrijk moment voor Commewijne is, omdat het voor het eerst geschiedt dat vuil met een boot vervoerd wordt om verder gebracht te worden naar Ornamibo. Dit project bevond zich reeds 2 jaar in de pijplijn, maar vanwege logistieke omstandigheden kon er geen aanvang mee gemaakt worden. De vraag, voor het ophalen van vuil bestond al jaren. Dit kwam bij iedere hoorzitting ter sprake en men heeft er uiteindelijk werk van gemaakt om het voor te bereiden en nu uit te voeren.
De districtscommissaris van Commewijne, Ajaikoemar Kali, is enorm ingenomen met deze stap. Volgens planning ligt het in de bedoeling om iedere donderdag het vuil vanuit de ressorten te weten: Johanna Margaretha, Montresor, Fredrikshoop, Kronenburg en Rust en Werk op de aangewezen plaatsen te vervoeren naar de linkeroever van de Commewijne rivier, om die verder te transporteren naar de vuilstortplaats Ornamibo. Waard te vermelden is dat de gemeenschap en alle stakeholders van dit project zelf voor het botenvervoer gezorgd hebben.

-MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN TRANSPORT EN COMMUNICATIE-