Wapperende mammoetvlaggen op weg naar Srefidensi

November 16, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 16 november 2019 – Velen staan verbouwereerd te kijken op de diverse locaties waar de mammoetvlaggen in stijl worden gehesen door militairen. Typische militaire kreten zoals `Geeft acht`, `In de houding` en andere, kleuren de vrijdagmorgen bij de vlaggenmasten voor het Dr. Ir. Franklin Essedgebouw aan de Dr.Sophie Redmondstraat, de rotonde van `t Hogeruysstraat, de afslag naar Johan Adolf Pengel International Airport en tegenover de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (S.L.M.) aan de J. Lachmonstraat.

De vlaggen worden door de Wegenautoriteit op hoogtijdagen gehesen, deze keer in verband met 44 jaar onafhankelijkheid van de republiek Suriname op 25 november 2019. Los van het Nationaal Leger (N.L.) is het Korps Politie Suriname (K.P.S.) de andere partner van de Wegenautoriteit (W.A.) bij dit vlaggenproject.

De Motor Surveillance Dienst van het K.P.S. zorgt voor een vlotte verplaatsing van de kolonne naar de diverse vlaggenmasten en het stilleggen van het verkeer in de directe omgeving gedurende de ceremonies. De mammoetvlaggen die het nationalistisch gevoel moeten helpen bevorderen zullen 14 kalenderdagen blijven wapperen, in de periode van 15 november tot en met 29 november 2019.

NII