Water productie centrum La Liberté ingebruikgenomen

December 11, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 11 december 2021- De bewoners van Commewijne zullen niet lang meer wachten op stromend water uit de kraan. Op vrijdag 10 december is het waterproductiecentrum La Liberté, nabij Perperpot in gebruik genomen. Doordat er geen waterbronnen zijn in Commewijne zal het water uit de Surinamerivier gezuiverd worden tot schoon en veilig drinkwater. President Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens zijn toespraak aan dat dit een mijlpaal is.

Chandrikapersad Santokhi, president republiek Suriname  en Vicepresident Ronnie Brunswijk zijn tevreden met het bereikte resultaat, maar kijken uit naar het moment wanneer de bewoners daadwerkelijk water uit de kraan zien komen.

Sammy Wuyts directeur van“ De Watergroep” een Belgisch bedrijf die een samenwerking is aangegaan met de Surinaamsche Waterleiding maatschappij (SWM) in 2017 geeft aan dat het station een capaciteit beschikt om 13000 huishoudens te kunnen voorzien. Ook hij is tevreden met het bereikte resultaat.

Marlon Oosterling Directeur SWM is ook tevreden met dit project, maar werpte zijn blikken op de toekomst. Volgens hem moet de Surinaamse overheid dit systeem over het geheel land implementeren.