Wateroverlast binnenland moet opgelost worden

19 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

MAANDAG 19 APRIL 2021- Er moet een oplossing worden gezocht voor de overstromingen in het binnenland. Dit zegt districtscommissaris Ose Jabini van het bestuursressort Paamaka, in Sipaliwini. Het gebied is onlangs getroffen door zware wateroverlast. Volgens de burgervader is dit een fenomeen dat zich de afgelopen jaren steeds vaker voordoet.
Er zal een uitweg gevonden moeten worden om het probleem tegen te gaan.

Ook vice president Ronnie Brunswijk is van mening dat er een oplossing gezocht moet worden. Vorige week maakte hij deel uit van de regeringsdelegatie, die onder leiding van president Chan Santokhi een bezoek heeft gebracht aan het gebied. Er is toen ook gesproken met het dorpshoofd.

Het afgelopen weekend zijn 300 voedselpakketten verstrekt aan de bewoners van de getroffen gebieden. Het gaat om personen die grote schade hebben geleden als gevolg van de overstroming. Volgens Johannes Ceder, bewoner van het dorp Loka Loka, komt de hulp vanuit de overheid als geroepen. Door de wateroverlast zijn veel gewassen verloren gegaan, waardoor het voor velen heel moeilijk was om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. De voedselpakketten zijn in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en het NCCR verstrekt.

-STVS NIEUWSDIENST –