Weersomstandigheden leggen druk op hulp aan binnenland

20 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De weersomstandigheden in ons achterland zijn bij het opmaken van dit artikel bijzonder uitdagend. Hierdoor is vliegen ten sterkste afgeraden. Op basis van het bovenstaande heeft president Chandrikapersad Santokhi zijn gepland bezoek moeten uitstellen.
Het staatshoofd zou op zondag 20 maart 2022 om 14:00 uur vertrekken vanuit het vliegveld te Zorg en Hoop naar het binnenland. Het betrof een oriëntatiebezoek aan de bewoners in de gebieden die zijn getroffen door wateroverlast. Het staatshoofd zou onder andere de gebieden Pusugrunu, Asidonhopo en Langatabiki aandoen. De weersomstandigheden laten dit echter niet toe.
Het slechte weer is één van de uitdagingen waarmee de regering kampt bij de aanpak van het probleem van wateroverlast in het binnenland. De zending van hulpgoederen gaat echter gestadig verder, daar deze via de waterwegen geschied. Hoewel de boten wat vertraging kunnen ervaren, wil de regering de bevolking een hart onder de riem steken en aangeven dat de goederen onderweg zijn.

Update:
President Chandrikapersad Santokhi is vanmiddag toch nog per helicopter afgereisd naar de getroffen gebieden in het binnenland. Eerder was zijn orientatiebezoek uitgesteld vanwege de slechte weersomstandigheden. Het staatshoofd werd vergezeld door Kolonel Jerry Slijngaard, coӧrdinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR).