Weeshuiskinderen krijgen leuke dag in de Paramaribo Zoo

1 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 1 juni 2018 – In verband met de viering van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie brengt de Shri Sanatan Dharm Paramaribo Noord (SSDP) op zondag 3 juni de kinderen van vier tehuizen naar de dierentuin voor een gezellige dag. Voor de sociaal culturele en religieuze organisatie is het een traditie om deze kinderen jaarlijks te verwennen op de eerste zondag in de maand juni.
Het gaat dit jaar om ruim 136 kinderen van de tehuizen Arya Dewaker, Surinaamse Islamitische Vereniging, Sanatan Dharm en Sukh Dhaam (Commewijne).

Zo probeert SSDP jongeren assertief te maken en hen op een leuke manier kennis bij te brengen over de Hindoestaanse cultuur. Dit jaar zal ook de stichting Jeugdtandverzorging Suriname een informatiesessie houden over het gebit en de verzorging daarvan. Na een warme maaltijd kunnen de kinderen de benen losgooien op baithak gana muziek. Tussendoor worden ze getrakteerd op fruit, suikerspin en popcorn.

De groep zal rond 10. 00 uur in de ochtend worden opgevangen met een ontbijt, waarna de kinderen een rondleiding krijgen in de dierentuin. De gezellige dag wordt rond 16.00 uur afgesloten met een presentje voor elk kind en een pakket met diverse levensmiddelen en verbruiksartikelen voor elk tehuis.

Op dinsdag 5 juni zal het hoofdbestuur en andere structuren van Shri Sanatan Dharma Paramaribo Noord rond 10.00 uur in de ochtend een bloemenhulde brengen aan het beeld van Baba en Mai.

-Shri Sanatan Dharma Paramaribo Noord-