Wereld Obesitas Dag: Response op de Obesitas crisis

10 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 10 maart 2022- Op dinsdag 8 maart 2022 was voor de Rotary Club Suriname de lancering van de ‘District 7030 MOVES’ en is geïnitieerd door District Governor Sonya Alleyne ter herdenking van Wereld Obesitas Dag (World Obesity Day) op 4 maart jongstleden. De “World Obisity Federation” heeft deze dag uitgeroepen om actie tegen en response op de obesitas crisis.

Het doel van deze dag is het verhogen van awareness, het aanmoedigen van voorspraak, het verbeteren van beleid en het delen van ervaringen. Het thema van dit jaar is “Everybody needs to Act” ter verbetering van het begrip, de preventie en behandeling van obesitas.

Vanaf juli 2020 heeft Rotary Suriname, preventie van overgewicht bij kinderen voor de komende jaren als prioriteit opgenomen in het jaarplan. Rotary clubs in Suriname hebben verschillende materialen ontwikkeld en projecten uitgevoerd voor diverse groepen.

Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) is de initiatiefnemer die zich de komende jaren zal inzetten om samen met service clubs en groepen in georganiseerd verband, activiteiten te ontwikkelen om een gezonde leefstijl te stimuleren.