Werkbezoek Ajax aan Nacional Soccer Academy Suriname (NSA)

11 October 2019

Comments: 0

Vrijdag 11 oktober 2019 – In het kader van de samenwerking tussen Ajax Amsterdam en de Nacional Soccer Academy Suriname komen de heren *Sonny Silooy* en *Martijn Middelbeek*, van donderdag *10 oktober t/m dinsdag 15 oktober* naar Suriname. Betreft, voortvloeisel uit de *samenwerking tussen NSA en Ajax Amsterdam*.
De samenwerking houdt met name in, dat onze trainers en organisatie begeleid zullen worden door de Ajax Coaching Academy.
Met regelmaat zal gecommuniceerd worden per Skype en zal er wederzijdse bezoeken worden afgelegd.
Naast dat er veel aandacht wordt besteed aan de oefenstof en coaching van de trainers en scouts van NSA, bekijkt Ajax uiteraard ook de NSA jeugd nauwkeurig.
Mede door de komst van de Ajax trainers, zal NSA de *jaarlijkse NSA scoutingsdag organiseren op zondag 13 oktober 2019* op het *Hemant Jaikaran Sportpark*.
De lat ligt deze keer een stuk hoger dan de vorige edities.
We gaan ons richten op de ‘jeugdige gevorderden’.
We hopen dan ook dat juist voetballertjes die nu al bij een club spelen deze kans aangrijpen om hun skills te tonen. *We nodigen vooral voetballertjes van 7 tot 12 jaar* uit. Ingaande dit jaar hebben wij ook een U9 selectie, zodat wij meer tijd hebben om deze spelers tot volwaardige voetbalprofessional te vormen.
Onze gasten uit Amsterdam zullen op deze dag tevens ook aanwezig zijn om de Surinaamse talenten te bekijken.
De NSA is dit jaar ook gestart met special skills trainingen, deze naast de reguliere trainingen. Deze vinden 2 keer per week plaats en zijn bedoeld om de toptalenten van NSA extra aandacht te geven. Het zijn specialistische trainingen waar we individueel op specifieke aspecten van het voetbal trainen.
De jongens die daar niet bij horen zien het als stimulans om nog beter hun best te doen om tot deze groep toe te treden.

-SVB-