Werkzaamheden Waka Pasi in afrondende fase

1 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 01 augustus 2019 – De werkzaamheden die plaatsvinden tussen de Palmentuin en Van Roseveltkade zijn in afrondende fase. Op 31 juli 2019 moet de Waka Pasi namelijk het gedeelte tussen de van Sommelsdijkse kreek en de Palmentuin opgeleverd worden. Dat zegt Yasmin Pollack project engineer van ACE Consultancy.

Pollack geeft aan dat het gedeelte dat voortaan de Waka Pasi zal heten vroeger een dam was. Het is de First Lady van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring, die met het idee kwam om het gebied aldaar voor toeristen, maar natuurlijk ook voor lokale mensen in ontwikkeling te brengen. Deze ontwikkeling betekent dat vrienden en families aldaar kwalitatieve tijd met elkaar kunnen doorbrengen.

Voor wat het technisch gedeelte van de tot stand koming van Waka Pasi betreft kan aangegeven worden dat er verschillende werkzaamheden hebben plaats gevonden. Het gaat onder andere om grondwerken, bestrating, verfraaien van het gebied en het construeren van cabanas. Ook hebben de nutsbedrijven voor de nodige water en stroomvoorziening gezorgd.

De werkzaamheden zijn in april 2018 aangevangen en zijn allemaal vlot verlopen. Naast het gedeelte van de Waka Pasi wordt de Van Roseveltkade ook aangepakt. Het gaat om het gedeelte tussen de Grote Combeweg en de Kleine Waterstraat. Men krijgt onder andere een goed geasfalteerde weg met daarbij een looppad en goede parkeergelegenheid.

-MINISTERIE VAN OWT&C-