WHO geen voorstander van vaccinatie-paspoort

20 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 20 april 2021- De Wereldgezondheidsorganisatie WHO kant zich tegen het opleggen van vaccinatieverplichtingen om te mogen reizen. Dat is gisteren alvast de boodschap van een internationaal onafhankelijk adviesorgaan dat de VN-organisatie bijstaat. Volgens het orgaan is er te weinig info over of een vaccin de verspreiding van het virus tegenhoudt.

Bovendien zijn dergelijke verplichtingen oneerlijk, aangezien de vaccins niet gelijk verdeeld zijn. De maatregel zou de breuklijn tussen inwoners van verschillende landen enkel meer accentueren, klinkt het. Het comité is naar eigen zeggen verontrust over de ongelijke verdeling van de coronavaccins. De experts onderstrepen dat het onwaarschijnlijk is om de coronapandemie te verslaan, zolang niet alle landen genoeg doses vaccin ter beschikking hebben.

Daarom roept het orgaan de rijke landen andermaal op om het COVAX-initiatief te steunen. Daarnaast wordt de WHO ook aangeraden om het testen van nieuwe vaccins te versnellen en de veiligheidsmonitoring te verbeteren. Alles wat relevant is voor de ontwikkeling van vaccins moet topprioriteit krijgen, concludeert het panel.

-Website-