Wi Na Wan maandblad over culturele diversiteit

30 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 30 juni 2021- Er is te weinig bekend over de Surinaamse cultuur op landelijk niveau. Dit zegt Sherwin Valies, beleidsadviseur op het Directoraat Cultuur. Het directoraat is in de maand mei begonnen met het publiceren van het maandblad Wi Na Wan, over de diverse culturele ontwikkelingen in ons land. Het is de bedoeling dat Surinamers zo meer over elkaars cultuur te weten komen.

Voorlopig wordt het maandblad alleen in het Nederlands gepubliceerd. Er zullen verschillende onderwerpen worden belicht met betrekking tot de cultuur van de Surinamers in elk district. Ook historische onderwerpen zullen aanbod komen. Het directoraat zal ook andere projecten ontplooien om cultuur een vaste plek te geven in de samenleving.

Marcia Sedoc, voorzitter van Stichting Fajalobi en televisie persoonlijkheid in Italië, wil Surinaamse kunstenaars en artiesten een platform bieden op een internationaal kunstfestival in Italië. Er zullen  verschillende kunstenaars mee doen uit diverse landen. Sedoc vindt het jammer dat Suriname nog niet vertegenwoordigd is op het festival en wil daar werk van maken.

Het Menotti Art Festival Spoleo 2021 wordt  georganiseerd van 24 september tot en met 27 september, in het Palazzo Rosari Spada. Het festival moet voor exposure zorgen voor alle artiesten die mee zullen doen.

-STVS Nieuwsredactie-