Wijziging luchtvervoers-overeenkomst Suriname en VS

26 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 26 maart 2019 – De Amerikaanse ambassadeur Karen L. Williams en de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, een overeenkomst om de luchtvervoersovereenkomst tussen de VS en Suriname van 2013 te wijzigen.

Deze wijziging voegt ” de zevende recht op vrijheid” toe voor vluchten met alleen vracht , effectief vanaf de datum van ondertekening.

Het zevende-vrijheidsrecht laat vluchten tussen een tweede en derde land toe zonder dat het vliegtuig in het land van herkomst van de luchtvaartmaatschappij moet landen.

Dit recht vergemakkelijkt het efficiënte en kosteneffectief verkeer van goederen, versterkt de mondiale koeriersnetwerken, verbetert de connectiviteit en het concurrentievermogen en bevordert de economische groei.

De bijgewerkte Air Transport Agreement onderstreept de toewijding van de Amerikaanse overheid aan het Caraibisch gebied, zoals uiteengezet in de Caraibische 2020-strategie. Deze strategie is het beleidskader van de VS om partnerschappen op het gebied van veiligheid, energie, diplomatie, welvaart, onderwijs en gezondheid in de regio te verbeteren.

-Bron: Ambassade VS-