With: “Leo Brunswijk heeft in alle opzichten gelijk”

19 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 mei 2021- Leo Brunswijk heeft in alle opzichten gelijk met zijn sneer naar de VHP fractie, vindt criticus Julian With. Wanneer is het voorgekomen in de Surinaamse politieke geschiedenis dat een coalitiepartij besluit om een minister naar huis te sturen en dat de minister wordt vervangen door iemand uit die partij, vraagt With zich af. Nooit!, zegt hij ronduit. With vindt dat de coalitiepartij VHP niet moet bemoeien in interne conflicten van de ABOP.

De criticus geeft aan dat binnen de politiek het reciprociteitsbeginsel leidend is. Hij vindt dat de ABOP een les moet leren uit de handelingen van de VHP fractie die in alle stilte een brief heeft gestuurd naar de president over minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer. Volgens With zou de VHP fractie deze opengevallen post niet mogen opeisen.

Menigeen stelt dat de politieke onrust ertoe kan leiden dat het kabinet Santokhi-Brunswijk 2025 niet haalt. Maar, volgens With zijn er in politiek Suriname ergere zaken voorgekomen. Hij verwijst naar de vorige regering waarbij er tientallen ministers de laan uit zijn gestuurd. With vindt het verstandig dat de coalitiepartijen duidelijke grenzen markeren om onnodige situaties te voorkomen.

-Nieuwsdienst-