WK Kwalificatie in poule Noord en Midden Amerika

25 March 2022

Comments: 0

Vrijdag 25 maart 2022 

Uruguay vs Peru 1-0

Uruguay vs Peru 1-0
Een wedstrijd waarin Peru zich bestolen voelt door de arbitrage. Peru begon erg sterk en gretig vanaf de aftrap kreeg direct de beste kansen. Zo lieten zij 3 doelrijpe kansen onbenut die hen op een verdiende voorsprong kon brengen. Een oude voetbal wet luidt: als je niet scoort dan scoort de tegenstander. En het was de centrale verdediger die goed meedeed bij de tweede paal en de bal tegen de deklat aanschoot waardoor Arrascaeta in de 42ste minuut snel op de rebound reageerde en Paraquay op een voorsprong bracht 1-0. Na de theepauze was het een gelijk opgaande wedstrijd en kansen over en weer. Er waren 2 opvallende momenten: het eerste kwam van de middenvelder van Uruquay met nr. 15 Ferderico Valverde die snoeihard vanaf 35 meter uithaalde, maar helaas spetterde de bal op de lat. En het tweede moment kwam van Peru, een doelpoging vanuit een grote afstand in handen van de doelman, die ongelukkigerwijs te veel stappen naar achteren liep waardoor de bal over de doellijn was, maar de scheidsrechter en VAR besloten ondanks de hevige protesten van Peru anders. Door de overwinning heeft Uruguay zich verzekerd voor deelname aan het WK in Qatar.

Brazilië vs Chili

Brazilië vs Chili 4-0
De supporters van Brazillie hebben een leuke avond gepresenteerd gekregen van hun nationaal elftal. Neymar, Vinicius en Anthony waren erg op dreef en lieten zien hoe leuk voetbal kan zijn. De doelpuntenmakers: ( 44ste )minuut Neymar, (45+1) Vinicius, (72ste ) Countinho en (90+1) Richarlison.

Paraguay vs Equador

Paraguay vs Equador 3-1
Paraquay die heeft de wedstrijd cadeau gekregen door de vele stomme fouten die de verdediging van Ecuador heeft gemaakt. In de 10e minuut veroverde Encisco de bal rond de 16 meter van de centrale verdediger en bracht Morales instelling 1-0. Na de thee pauze was het weer Ecuador die in de fout ging die zonder te kijken terug wou spelen op eigen keeper maar helaas 2-0. Even later werd het 3-0 door Almiron en eigenlijk was de wedstrijd al gespeeld. Ecuador verslapte waardoor zij een tegen treffer moest incasseren 3-1.