‘s Lands Hospitaal en Marwina Ziekenhuis in staking

7 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 07 juli 2021- De bond bij ‘s Lands Hospitaal vandaag in vergadering bijeen. De mensen hebben besloten het werk meteen neer te leggen. Niemand heeft dispensatie gekregen.

De bond bij ‘s Lands Hospitaal heeft een spoed algemene ledenvergadering gehouden vandaag. Besloten is om meteen het werk neer te leggen. Geen enkele afdeling heeft dispensatie gekregen, zegt vakbondsleider Imro Edam.

De directe aanleiding tot de staking is dat werkers van drie ziekenhuizen een afkoopregeling hebben gekregen, maar ‘s Lands Hospitaal is niet in aanmerking gekomen hiervoor. Hetzelfde geldt voor Marwina Ziekenhuis in Albina. Ook bij de werkers van het Regionaal Ziekenhuis Wanica zijn de gemoederen verhit volgens Edam. Bij Marwina Ziekenhuis is het werk ook neergelegd. Woensdag is er een algemene ledenvergadering gepland bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

De bond heeft een app-bericht gekregen van de directeur van ‘s Lands Hospitaal die in vergadering was met drie ministers, onder wie Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Uit de app bleek dat de regering niet van plan is ook een vergoeding te geven aan ‘s Lands Hospitaal. Dit heeft kwaad bloed gezet bij de leden. De informele app is behandeld op de ledenvergadering.

Intussen is in een brief aan minister Ramadhin drie eisen gesteld. De bond wil ook een afkoopregeling van SRD 8.000 voor 2020. Het verschil in vervoerstoelage dat was afgesproken in januari moet worden uitbetaald. De onderhandeling voor 2021 moet ook van start gaan. Als aan deze drie eisen niet worden voldaan, zal de rust niet terugkeren, laat Edam op tekenen.