Wrak gezonken Vissersboot gelokaliseerd

11 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 11 april 2022- Het wrak van de gezonken vissersboot genaamd “Lady Romah II” is gelokaliseerd. Deze ligt op een diepte van 38 m op de bodem van de Atlantische Oceaan. Op 5 april kreeg de kustwacht omstreeks 20:38 uur een melding binnen van een incident dat zou hebben plaatsgevonden tussen de vissersboot en het seismisch vaartuig, de “Prospector”. Het incident vond plaats in de Exclusieve Economische Zone, 50 km ten noorden van de Coppenamerivier.

Het vaartuig de “Prospector” verricht seismisch onderzoek door de bodem van de oceaan af te lezen en is heel beperkt manouvreerbaar. De kustwacht, die regelmatig patroillewerkzaamheden verricht langs de kust, vermijdt het gebied vanwege het gevaar.

De bemaningsleden van de boot waren op dat moment bezig met illegale vissersactiviteiten in het gebied. Een ondersteuningsvaartuig van de Prospector heeft 5 van de 6 bemaningsleden, allen van het mannelijk geslacht, kunnen redden op locatie. Het zesde bemanningslid is helaas tot op heden niet gevonden. Het vermoeden bestaat dat hij tezamen met de boot is gezonken.

De geredde bemaningsleden zijn op 8 april overgebracht naar de kustwacht basis voor de start van het Maritiem technisch onderzoek. Zij zijn inmiddels overgedragen aan de politie die het Justitieel onderzoek zal leiden. Op verzoek van de directeur van de kustwacht heeft het seismisch vaartuig een scan gemaakt van het gebied waar het wrak zich bevindt.