Xavi: ‘Als we het hebben over puur talent, dan is Pedri de beste ter wereld’

28 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Maandag 28 februari 2022 – FC Barcelona won zondagavond mede dankzij treffers van invallers Luuk de Jong en Memphis Depay met 4-0 van Athletic. Toch ging het na afloop vooral over de jonge Pedri, die uitblonk op het middenveld.

Tien minuten voor tijd kreeg Pedri het publiek in Camp Nou op de banken, toen hij bij de zijlijn Athletic-aanvoerder Mikel Balenziaga met een hakje door de benen speelde (zie tweet hieronder).

Klik hier voor twwet video.

“Los van die actie, want dat was maar een detail, vond ik hem echt geweldig spelen”, zei Barcelona-trainer Xavi op de persconferentie na de wedstrijd. “Hoe hij zich tussen de linies beweegt en het spel begrijpt, dat is echt van hoog niveau.”

Barcelona boekte zondag zijn derde zege op rij. Toeval of niet, de Catalaanse topclub is steeds beter gaan spelen sinds de negentienjarige Pedri eind januari zijn rentree maakte na ruim drie maanden blessureleed.

“Ik heb nog nooit een speler zoals hij gezien, als je het puur over talent hebt dan is hij de beste ter wereld”, stak Xavi de loftrompet. “Hij heeft kenmerken van Kevin De Bruyne en Luka Modric, maar Pedri heeft meer talent.”

-nu.nl-