Zes landen met volledig gevaccineerd team naar Olympische Spelen

28 May 2021

Comments: 0

Vrijdag 28 mei 2021- Zes deelnemende landen hebben het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beloofd om over twee maanden met een volledig gevaccineerd team naar de Olympische Spelen in Tokio te komen. Het gaat om Bangladesh, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka en de Malediven.

Het IOC ziet dit als “een sterk signaal” dat “binnen de olympische gemeenschap iedereen zijn uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de Spelen veilig zijn voor alle deelnemers en de Japanse bevolking”. Het IOC heeft iedereen die naar Tokio komt, opgeroepen een vaccin te halen. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF biedt alle sporters, begeleiders en journalisten die naar Japan gaan de mogelijkheid om zich te laten vaccineren, maar stelt dat niet verplicht. In Japan ontstaat steeds meer weerstand tegen het doorgaan van het sportevenement. Er heerst angst dat de komst van sporters, begeleiders en andere betrokkenen van over de hele wereld zal leiden tot een opleving van het coronavirus.

Belangrijke krant wil dat Spelen niet doorgaan

Woensdag riep de Japanse krant Asahi Shimbun, een officiële partner van de Olympische Spelen in Tokio, op om de Spelen af te gelasten. In grote delen van Japan, waaronder Tokio, geldt momenteel de noodtoestand.

De voorzitter van de Japanse unie van doktoren, Naota Ueyama, beweerde donderdag dat de komst van atleten en betrokkenen van over de hele wereld tot een nieuwe mutant van het coronavirus kan leiden. Die bewering werd door corona-expert Andy Hoepelman weerlegd. Volgens hem komt het gevaar van het virus vooral vanuit Japan zelf, waar slechts 5 procent van de bevolking een eerste vaccinatieprik heeft gehad.

-Nu.nl-