Zidane stapt voor tweede keer op als trainer van Real Madrid

27 May 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 27 mei 2021 – Zinédine Zidane is donderdag opgestapt als trainer van Real Madrid. De 48-jarige Fransman heeft besloten zijn nog één jaar lopende contract bij de Spaanse grootmacht niet uit te dienen.

In een verklaring van Real Madrid wordt geen reden voor het vertrek van Zidane genoemd, maar naar verluidt ziet hij het niet zitten om leiding te geven aan de renovatie van het elftal. Verschillende routiniers, zoals Sergio Ramos, lijken komende zomer te verkassen.

“We moeten zijn beslissing respecteren en hem onze waardering tonen voor zijn professionaliteit, toewijding en passie in al die jaren. Zidane is een mythe in de geschiedenisboeken van Real Madrid. Hij is meer dan alleen speler en trainer van deze club. Hij zit bij Real Madrid in het hart. Dit is en blijft altijd zijn club.”

Dat Zidane opstapt, komt niet als een verrassing. Hij hintte daar in de aflopen weken al meerdere keren op. Zo zei hij begin deze maand op een persconferentie: “Er komt een moment waarop het tijd is om dingen te veranderen. Voor iedereen. Niet alleen voor mij, maar voor de hele club.”

-nu.nl-