Zonder Messi maakt Argentinië selectie bekend voor wedstrijden tegen Chili en Colombia

January 23, 2022

Comments: 0

Zondag 23 januari 2022- Zoals verwacht wordt shirt 10 gespaard na twee weken herstel van Covid-19
Argentinië zal Lionel Messi niet hebben voor de wedstrijden tegen Chili en Colombia , voor de volgende twee rondes van de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK. Zoals verwacht zit de nummer 10 niet in de selectie van trainer Lionel Scaloni, die woensdag is vrijgegeven.
Messi heeft sinds 22 december niet meer gespeeld. Begin 2022 liep hij Covid-19 op en stelde zijn terugkeer naar Parijs uit. De aas testte negatief op de ziekte op de 5e, toen hij terugkeerde naar Frankrijk, maar zijn herstel duurde langer dan verwacht. Hij hervatte deze week de training samen met de rest van de Paris Saint-Germain-groep .
Het is de bedoeling van PSG om hem in betere conditie achter te laten voor de wedstrijd tegen Real Madrid, op 15 februari, in de achtste finales van de Champions League. Aangezien Argentinië is gekwalificeerd voor het WK, heeft de technische commissie van de selectie aanvaard hem te ontheffen van de volgende verplichtingen.
Er werden slechts twee spelers opgeroepen die in Zuid-Amerika werken, beiden van River Plate: doelman Franco Armani en spits Julián Álvarez, in 2021 verkozen tot beste speler van het continent .
Argentinië speelt op 27e tegen Chili
KEEPERS
Franco Armani (River Plate), Esteban Andrada (Monterrey), Emiliano Martínez (Aston Villa) en Juan Musso (Atalanta)
VERDEDIGERS
Nahuel Molina (Udinese), Gonzalo Montiel (Sevilla), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Germán Pezzella (Betis), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Ajax), Nicolás Tagliafico (Ajax) en Marcos Acuña (Sevilla)
MIDDENVELDERS
Leandro Paredes (PSG), Guido Rodríguez (Betis), Rodrigo De Paul (Atlético de Madrid), Giovani Lo Celso (Tottenham), Alejandro Papu Gómez (Sevilla), Alexis Mac Allister (Brighton)
VOORHOEDE
Nicolás González (Fiorentina), Lucas Ocampos (Sevilla), Emiliano Buendía (Aston Villa), Ángel Di María (PSG), Ángel Correa (Atlético de Madrid), Julián Álvarez (River), Lautaro Martínez (Inter Milaan) en Joaquín Correa (Inter Milaan)