Zuster Boldewijn uitgeroepen tot Nurse of the Year 2019 – 2020

13 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 13 mei 2019 – Zuster Sherida Boldewijn is uitgeroepen tot Nurse of the Year 2019 – 2020. Zij is uit een groep van acht genomineerden gekozen als winnares. De bekendmaking van het resultaat en de bekroning hebben op 9 mei 2019 plaatsgevonden in de multifunctionele ruimte van het ’s Lands Hospitaal in Paramaribo. De activiteit is georganiseerd door de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS). Zuster Boldewijn is werkzaam bij de Regionale Gezondheidsdienst en wel in het gezondheidscentrum te Geyersvlijt.

Vol spanning keken acht verpleegkundigen, die zijn voorgedragen door hun instelling, uit naar het resultaat.

Verschillende sprekers waaronder de Eudia van Hetten hebben benadrukt dat niet alleen de bekroonde uitmuntende prestaties levert, maar alle genomineerden. VVS-president Guno Welzijn heeft aangegeven dat het een moeilijke klus was om uit de genomineerden een te kiezen. “Het gaat verpleegkundigen die allemaal uitmuntende prestaties hebben geleverd tijdens het uitoefenen van hun beroep.”

De bekroning is geheel in het kader van de Internationale Dag der Verpleging, waarbij verschillende instellingen stilstaan bij de rol van verpleegkundigen binnen de gezondheidszorg. Waardering en erkenning voor degene die hun beroep met tact uitoefenen staat op deze dag centraal. De VVS-president typeert deze dag als één waarop waardering moet worden gegeven de verpleegkundigen die zich blijven inzetten om de cliënten optimaal goede en kwalitatieve zorg te bieden.

De kandidaten zijn voorgedragen door verschillende zorginstellingen, waaronder; s’ Lands Hospitaal, Regionale Gezondheidsdienst, Psychiatrisch Centrum Suriname, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Diakonessenhuis en het Mungra Medisch Centrum.

-Bron: Nationaal Informatie instituut-