Zwembond ziet af van organisatie wereldbekerwedstrijd in Eindhoven

22 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 22 maart 2019 – De wereldbekerwedstrijd zwemmen in Eindhoven gaat dit jaar niet door. De Nederlandse zwembond KNZB heeft de internationale bond FINA vandaag laten weten van de organisatie af te zien.
“De organisatie van een wereldbekerwedstrijd is financieel een flinke uitdaging en daarnaast staat het concept van wereldbekers binnen de FINA ter discussie”, zegt André Cats, technisch directeur van de KNZB.
“De FINA is de Champions Swim Series gestart, een serie wedstrijden die concurreert met de World Cups. Dat zorgt voor een onduidelijke positionering van de wereldbekerwedstrijden.”
De KNZB organiseerde zowel in 2017 als in 2018 wel een wereldbekerwedstrijd in Eindhoven, maar dat gebeurde toen in een niet olympisch zwemseizoen.
“De verwachting is dat er geringe belangstelling is voor een World Cup kortebaan in een olympisch zwemseizoen. Dit alles heeft ons doen besluiten om het niet te doen”, aldus Cats.
Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april staat nog wel de Swim Cup op het programma in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.
-nu.nl-