Willian vervangt geblesseerde Neymar in braziliaanse selectie tijdens Copa America

14 June 2019

Comments: 0

Maandag 10 juni 2019 – De Braziliaanse bondscoach Tite heeft Willian toegevoegd aan de selectie voor de Copa América. De aanvaller van Chelsea is de vervanger van Neymar, die donderdag in het vriendschappelijke duel met Qatar (2-0 winst) een gescheurde enkelband opliep.
Neymar, die recent zijn aanvoerdersband kwijtraakte aan Dani Alves, moest tegen Qatar al na twintig minuten het veld verlaten. Hij raakte geblesseerd tijdens de aanval die tot de 1-0 van Richarlison leidde.
Afgelopen seizoen stond Neymar al maanden aan de kant met een enkelkwetsuur. De 27-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain maakte in april zijn rentree.
Willian meldt zich zaterdagochtend (plaatselijke tijd) bij de rest van de Braziliaanse selectie, waar ook Ajax-speler David Neres deel van uitmaakt.
Gastland Brazilië begint de Copa América volgende week vrijdag met een wedstrijd tegen Bolivia in São Paulo. Eerst staat zondag een oefenduel met Honduras op het programma.
Willian won Europa League met Chelsea
Willian speelde tot nu toe 65 interlands voor de ‘Goddelijke Kanaries’, waarin hij acht keer tot scoren kwam. De aanvaller maakte deel uit van de ‘Seleção’ op de WK’s van 2014 (in eigen land) en 2018 (in Rusland).
Eind mei won hij met Chelsea de Europa League, door Arsenal in de finale met 4-1 te verslaan. In dat duel speelde Willian als invaller twintig minuten mee.
Voor de Londenaren kwam de aanvaller dit seizoen 56 keer in actie in alle competities. Daarin vond hij acht keer het net.
-nu.nl-