Pomphouders willen winstmarge verhoging

28 February 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Service stations exploitanten willen nog steeds een verhoging van de winst die zij maken bij de verkoop van elke liter brandstof aan de pomp.

De voorzitter van de vereniging van Service stationhouders, Soeridjani Janki, geeft te kennen dat het wachten is op de overheid om de knoop door te hakken.

Er zijn voor dit jaar weer een aantal momenten geweest waarbij de brandstofprijzen zijn verhoogd maar de winstmarge wordt niet aangepast.

De Service Stations Exploitanten Bond onder leiding van Soeridjani Janki, is van mening dat zij veel meer investeringen plegen dan de overheid en de oliemaatschappijen en toch het minste eruit halen. Dat service stationhouders om een verruiming vragen van de winstmarge is niet iets van vandaag.

Aan de andere kant heeft Janki haar twijfels over de oorzaak van de recente brandstofprijsverhogingen. Het is volgens haar inderdaad zo dat internationaal de prijzen voor brandstof zijn gestegen, maar zij denkt toch dat meerdere factoren een rol hebben gespeeld.

Aldus Soeridjani Jankie, de voorzitter van de SSEB. De winstmarge is nog steeds vastgesteld op 0,13 cent op een liter brandstof.