22 maart Wereld Waterdag

21 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 21 maart 2018 – Wereldwijd staan waterbeheer en sanitatie onder druk. Dit leidt onder meer tot voedsel tekorten, uitputting van natuurlijke bronnen en bodemdaling. Klimaatverandering en demografische en economische ontwikkelingen maken het noodzakelijk om aandacht te vragen voor deze wereldwijde uitdagingen.

In 1992 hebben de Verenigde Naties (VN) 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag.
Elk lid van de VN heeft zich gecommitteerd om deze dag te benutten voor het creëren van bewustwording bij een breed publiek, over de nationale en mondiale waterproblematiek. Dit, middels het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water.

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft zich jaren geleden ook gecommitteerd aan dit initiatief en zal deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Medewerkers van de afdelingen Public Relations en Klantenservice brengen donderdag een bezoek aan de Maria-basisschool (Keizerstraat), waarbij de leerlingen onder andere worden geinformeerd over de rol en taak van de SWM en het belang van zuinig omgaan met drinkwater.

Bron bericht: Surinaamsche Waterleiding Maatschappij/Wikipedia
Bron foto: www.google.com