Aandelen in New Mont het best beheerd door staatsbedrijf

1 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Als het aan minister Gillmore Hoefdraad van finacien ligt krijgt Staatsolie N.V alle ondersteuning van de regering om de 4,8 % van de staat bij multinational Newmont te kopen. De bewindsman legt uit dat deze aandelen het best door een staatbedrijf beheerst kunnen worden. Staatsolie had vorig week een aanbod gedaan bij de regering om deze aandelen te kopen voor verder investering.

De minister ging ook in op het afbouwen van een aantal aandelen in staatsbedrijven en bij de Hakrinbank, de Surinaamsche Bank, Self Reliance . In het parlement hadden DNA leden duidelijkheid gevraagd over enkele inkomsten- verhogende maatregel. De verhoging van de grondhuur- tarieven was ook een daarvan. Hierover had Hoefdraad voor de aanvang van de DNA-vergadering vanmorgen het volgende te zeggen.

Al deze maatregelen zijn nodig om extra middelen op de staatbegroting van het dienstjaar 2017-2018 op te brengen. De minister maakt duidelijk dat de verkoop van panden in de binnenstad geen onderdeel is van het plan.