Aantal nieuwe nierpatienten baart zorgen

10 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 10 maart 2018 – Aanmeldingen van landelijk, minimaal 40 nieuwe nierpatienten, is voor Internist-Nefroloog, Ingrid Heerenveen het moment dat wij als samenleving ons meer bewust moeten maken van dit wereldprobleem. Heerenveen maakt zich vooral zorgen om de kinderen op de lagere scholen.

De nieren hebben drie belangrijke functies: Schadelijke afvalstoffen uit je bloed filteren en via urine afvoeren, de vocht-en zoutbalans in je lichaam regelen en het produceren van hormonen.

Een nieraandoening heeft grote gevolgen voor het functioneren van de rest van het lichaam en voor de gezondheid over het algemeen. In dat geval zijn je nieren niet meer in staat om voldoende afvalstoffen en vocht uit je lichaam te verwijderen.

Heerenveen vindt dat alles valt en staat met preventie. Daarbij is voorlichting belangrijk om deze toename van nierpatienten tegen te gaan.