Aartsbisschop Indonesiƫ op bezoek bij minister Noersalim

15 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

 

Donderdag 15 maart 2018 – Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft eerder deze week een beleefdheidsbezoek gehad van de aartsbisschop van PalembangIndonesiĆ«, de hoogwaarde heer Aloysius Sudarso. Dit meldt het ministerie vandaag in een persbericht.

Het bezoek is in het kader van de nauwe band tussen de katholieke kerk in Suriname en die in Indonesiƫ, sinds de komst van drie religieuze zusters en een priester uit het Aartsbisdom Palembang, naar ons land.

Bisschop Karel Choennie van Paramaribo, die aartsbisschop Sudarso vergezelde, zegt dat met dit bezoek zij de goede betrekkingen die Suriname met Indonesiƫ heeft, in het bijzonder tussen beide kerken, willen versterken. Momenteel zijn er drie religieuze zusters die hier werken en wel in het Rooms Katholieke Ziekenhuis.

Minister Noersalim is van mening dat op het gebied van morele herbewapening, we weten dat de religieuze groepen een belangrijke rol te vervullen hebben. Ook is het van essentieel belang om in dialoog te treden met deze religieuze groepen. Dit om onder andere ervoor te zorgen dat de omstandigheden waarin er wordt gefunctioneerd optimaal is.

– Ministerie Binnenlandse Zaken –