Cassaveproject moet cassave-industrie in Caribisch Gebied impuls geven

29 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 29 maart 2018 – Met de uitvoering van het project ā€œCassava industry ā€“ Production and Processing Technology Validation and Disseminationā€ onderzoeken Suriname, Trinidad en Dominica de komende tijd of het haalbaar is de cassave industrie in het Caribisch Gebied te ontwikkelen.

De Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) heeft voor dit onderzoek ruim 1,2 miljoen US Dollar vrijgemaakt. De Wereld Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) zal het project coƶrdineren en in samenwerking met de drie bovengenoemde landen uitvoeren. In het kader hiervan heeft Suriname in februari een Letter of Agreement getekend met de FAO.

Het doel van dit project is de ontwikkeling van de waardeketen binnen de cassavesector met de focus op het aanbod en de opbrengst door verbeterde en verhoogde productie-, verwerkings- en marketingtechnologieƫn.

Dit regionaal project beoogt de bijdrage van cassave duurzaam te doen benutten als onderdeel van voedselzekerheid en het realiseren van een cassave-industrie.
Er zullen onder andere onderzoek en aanbevelingen worden gedaan met betrekking tot verbeterde cassavevariƫteiten en technologieƫn. Dit moet bijdragen aan het verhogen van de productiviteit en leiden tot verlaging van de productiekosten van cassave om zo het concurrentievermogen van de sector te verbeteren.

In het project is ook marktonderzoek meegenomen om de vraag naar cassave en cassaveproducten, zoals brood en cassavechips, vast te stellen. Evenzo zullen onder meer bakkerijen worden gestimuleerd om cassavemeel te gebruiken voor het bakken van brood ter gedeeltelijke vervanging van geĆÆmporteerd tarwemeel.

-Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij-