DC Brokopondo grijpt in in goudwinningsdispuut

26 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 26 maart 2018 – Het recentelijk ingrijpen van Districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo, in het goudwinningsdispuut tussen de dorpen Dreipada en Tapoeripa, heeft volgens haar, te maken met ordening van de kleinschalige goudsector.

Ordening is noodzakelijk, omdat de huidige situatie zorgt voor derving van vele inkomsten voor de overheid. Pansa geeft aan dat binnen deze structurering een pilot project was gestart, dat ervoor moet zorgen dat aangewezen personen van beide gemeenschappen mogen participeren in goudwinning op domeingrond waarop deze dorpen zijn gelegen.
Echter, er ontstond een dispuut nadat er een grote goudvondst werd gedaan; met een dode als gevolg. Dit pilot project is gestopt, maar er worden andere oplossingsmodellen bedacht om meer te halen uit de kleinschalige goudwinning.
Verder ontkent DC Pansa dat ze de ontvangen gelden uit de goudwinning heeft ontvreemd.

Klik hier voor de video.

-Verslaggevers: Cedric Spier/Randy Kromodihardjo/Camera: Romeo Hoepel-