Geestelijken Indonesië en Nigeria op bezoek bij President Desiré Bouterse

14 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 14 maart 2018 – Bisschop Karel Choennie heeft samen met bisschop Aloysius Sudarso uit Indonesië en Mary Olivia Agbakoba van de Daughters of Divine Love Congregation uit Nigeria, vandaag een bezoek gebracht aan President Desiré Delano Bouterse. Zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht.

Met dit bezoek, in het presidentieel paleis, heeft de bisschop niet alleen zijn vastenbrief, maar ook de nieuwe partners in samenwerking aan het Staatshoofd gepresenteerd.

Bij een gebrek aan priesters en religieuze zusters heeft de Bisschop de hulp ingeroepen van de buitenlandse priester en zuster. Bisschop Aloysius Sudarso van Indonesië is enthousiast om de Javaanse gemeenschap in Suriname te ontmoeten. Hij is blij om de kerk en de gemeenschap van dienst te zijn op het gebied van educatie en gezondheidszorg. De bisschop hoopt dat hij de gemeenschap kan helpen groeien in vrede en harmonie. Ook zuster Mary Olivia Agbakoba kijkt ernaar uit om haar roeping te brengen naar de scholen en ziekenhuizen.

In de vastenbrief die de Bisschop van Paramaribo aan de President overhandigde, roept hij de kerk op om de kerk te zijn met een Amazone gezicht, met meer aandacht en liefde voor het amazone oerwoud en de inheemsen. De amazone en haar complexe diversiteit moet behouden worden.

Bron foto: NII