IDB en CDB financieren upgrade EBS-onderstation

24 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 24 maart 2018 – Met financiële ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelings Bank (IDB) en de Caribische Ontwikkelings Bank (CDB) is het EBS-onderstation, op de hoek aan de Plutostraat en Aidastraat, opgeleverd.
Hierdoor is er meer capaciteit om 50.000 huishoudens aan te sluiten op het
electriciteitsnetwerk.
Om de capaciteit van dit onderstation te vergroten zijn er drie nieuwe transformatoren van 25 MVA geïnstalleerd en is ook de capaciteit van de schakelinstallaties vergroot.
Het vermogen is hiermee meer dan verdrievoudigd. De betrouwbaarheid van de energievoorziening is hiermee ook verbeterd alsook de spanningskwaliteit bij de verbruikers. Dit onderstation zorgt nu voor de energievoorziening van ruim 16.000 huishoudens en bedrijven in de omgeving Paramaribo-Noord, Charlesburg en Kwatta.
Deze noodzakelijke upgrade heeft ongeveer 4.73 miljoen US dollar gekost.

Klik hier voor de video.

-Verslaggevers: Randy Kromodihardjo/Cedric Spier-