Kwaadwilligen maken valse facebookpagina BuZa minister

9 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

09 maart 2018 – Onlangs is gebleken dat kwaadwilligen een valse facebookpagina hebben aangemaakt op naam van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken.
Met dit vals profiel wordt er contact gemaakt met willekeurige mensen via facebook messenger, waarbij er leningen worden aangeboden.

Middels chatberichten worden personen voorgehouden, dat Suriname overeenkomsten heeft gesloten met verschillende banken in Frankrijk en West-Afrika om mensen financieel te helpen bij het opzetten van hun eigen project of om hun eigen huis te kopen tegen een rente van 2%.

De bewindsvrouw vindt het erg dat mensen zover gaan om eerlijke burgers op een listige wijze proberen beet te nemen.
Via het Nationaal Informatie Instituut (NII) wenst de minister door te geven dat zij geen persoonlijke facebookpagina heeft en drukt burgers op het hart niet in te gaan op dergelijke berichten.

Sociale media is een plek waar vrienden elkaar na jarenlange onderbreking van vriendschap, wederom kunnen ontmoeten. Een plek waar nieuwe vriendschappen worden gemaakt en waar informatie over diverse onderwerpen wordt gedeeld met vrienden, kennissen en samenlevingen.
Dat men moedwillig ertoe overgaat deze media te gebruiken om bedrog te plegen, is daarom afkeuringswaardig, stelt het NII in een vrijdag uitgegeven verklaring.

Eerder zijn minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken, al het doelwit geweest van deze kwaadwilligen.