LVV verzorgt landbouw- en pluimveetrainingen aan ex-militairen en militairen

22 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 22 maart 2018 – Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in verschillende districten diverse landbouwtrainingen verzorgd aan militairen en ex-militairen. Voor de ex-militairen mag dit gezien worden als een resocialisatie proces.

Eerder deze maand is er een pluimveetraining verzorgd aan drieëntwintig (23) ex- militairen en acht (8) militairen. De training bestond uit zowel een theoretische als praktische gedeelte.

Majoor Bob Mangal, directeur van de Stichting Reїntegratie Ex- militairen van het ministerie van Defensie, tevens trainingscoördinator, is blij dat er gehoor is gegeven aan hun wens voor een pluimveetraining. Mangal vindt het belangrijk dat de ex-militairen getraind worden om zodoende met de opgedane kennis en vaardigheden zelfvoorzienend te zijn of te kunnen ondernemen in de agrarische sector.

Minister Soeresh Algoe gaf bij de afsluiting van de training aan de ex–militairen mee, dat met de gevolgde agrarische training, zij gericht in productie kunnen gaan.

De pluimveesector in Suriname heeft enorme potentie welke onbenut wordt.
Ruim 50% van de hokken staat leeg, blijkt uit een onderzoek dat het onder directoraat Veeteelt heeft verricht.

Het ministerie heeft met betrekking tot voedselzekerheid ook als doelstellingen ons land te voorzien van betaalbare eiwitvoorziening en waakt er streng voor, dat er geen dierziektes binnen komen die de economie sterk kan beïnvloeden.

Bron bericht: -Ministerie LVV-
Bron foto: -Ministerie LVV-